Funkcionerka konzulata SAD u Hongkongu uslikana sa vođama protesta (FOTO)

„Radi li ona pod direktnim uputstvima bivšeg šefa CIA-e Majka Pompea?“, pita se Čen Vajhua

Džuli Idej, šefica odeljenja za politička pitanja američkog generalnog konzulata, susreće se s čelnicima protesta ovih dana u ukrajinskom stilu „gospođe s kolačima“ Viktorije Nuland. Čen Vajhua‏, šef redakcije lista Čajna dejli za EU i bivši glavni dopisnik iz Njujorka, prenio je vijest o sastanku

Džuli Idej se sastaje sa liderima nasilnih protesta u Hongkongu i postavlja se pitanje se kakva bi bila reakcija SAD-a da su se kineski diplomati sastali s čelnicima demonstranata pokreta Okupirajmo Volstrit, Crni životi su važni ili Never Tramp.

„Bilo je izveštaja koja sugerišu da je Džuli Idej školovana za stručnjaka za subverziju u američkom konzulatu u Hongkongu. Njen sastanak s demonstrantima bio bi dokaz američke uloge u podsticanju nereda u Hongkongu. Radi li ona pod direktnim uputstvima bivšeg šefa CIA-e Majka Pompea?“, pita se Čen Vajhua.

Kineski ambasador u Pakistanu, Lijan Žao, rekao je kako je ovo vrlo neugodna situacija za Vašington i da je crna ruka uhvatila crvenokosu. „Čelnici organizacije za “nezavisnost Hongkonga su se sastali s Džuli Idej iz Generalnog konzulata SAD-a u HK. Ona je stručnjak za subverziju Stejt Departmenta, ali se Kinezi ne boje zla“, poručio je Lijan Žao.

 

Autor logicno.com, 09. avgust 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u