Peskov: Putin ne pridaje značaj protestima, ima pozitivan stav o Zelenskom

On je u prvoj zvaničnoj izjavi o demonstracijama rekao da Putin nije govorio o njima jer ne misli da postoji nešto „izuzetno” u njima

Kremlj je danas saopštio da ruski predsednik Vladimir Putin prati proteste opozicije u Moskvi ali da ne veruje da su oni dovoljno značajni, prenosi Beta. Portparol Dmitrij Peskov je u prvoj zvaničnoj izjavi o demonstracijama rekao da Putin nije govorio o njima jer ne misli da postoji nešto „izuzetno” u njima.

Peskov je odbacio navode da su protesti gurnuli Kremlj u političku krizu i ocenio je da je odgovor policije na demonstracije bio „proporcionalan”. On je dodao da policija istražuje navode o upotrebi sile nad mirnim demonstrantima.

U Moskvi se tri vikenda zaredom održavaju protesti opozicije, a skup prošle subote se smatra najvećim u poslednjih osam godina.

 

Izvor Politika, 13. avgust 2019.

PESKOV OTKRIO PUTINOV STAV O ZELENSKOM
„Predsednik Rusije Vladimir Putin ima pozitivan stav prema ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, ali za njega nije najglavniji razgovor, već realizacija postignutih sporazuma“, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Komunikacija dvojice šefova država je, naravno, činjenica koja se može oceniti samo pozitivno, jer je predsednik Putin uvek pristalica dijaloga za rešavanje bitnih problema, posebno u takvim zanemarenim situacijama kao što su rusko-ukrajinski odnosi“, istakao je Peskov.

Portparol je napomenuo da je Putin istovremeno vrlo pragmatičan sagovornik i da za njega glavna stvar nije razgovor sa po sebi, već realizacija onih razumevanja i dogovora koji su postignuti ranije i za vreme svakog razgovora.

 

Izvor Sputnjik, 13. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u