AP: Stražari falsifikovali izveštaj da su obilazili Epstina svakih pola sata

Snimci nadzornih kamera pokazali su da stražari nisu obilazili zatvorsku jedinicu u kojoj je bio smješten Epstin, navodi AP

Zatvorski stražari koji su radili u jedinici u kojoj je prošlu subotu pronađen mrtav američki milijarder Džefri Epstin osumnjičeni su da su falsifikovali unose u zapisnike kako bi prikazali da obilaze njegovu ćeliju svakih pola sata, što prema pisanju AP-a i izjavama osoba bliskim njegovom slučaju, nije bilo tačno.

Kako se navodi u izveštaju AP-a snimci nadzornih kamera pokazali su da stražari nisu obilazili zatvorsku jedinicu u kojoj je bio smešten Epstin a da su unosi u zapisnik pokazivali suprotno.

Milijarder Džefri Epstin pronađen je bez znakova života u svojoj zatvorskoj ćeliji, gde je čekao suđenje zbog optužbi za seks trgovinu. Njegovo telo otkriveno je u subotu u 06:30 po lokalnom vremenu u Njujorku. Na njegovom telu je obavljena autopsija ali detalji još uvek nisu poznati.

U trenutku njegove smrti Epstin je bio u zatvoru bez kaucije i suočavao se do 45 godina zatvora zbog optužbi za trgovinu seksom, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja maloletnih devojaka.

Epstin se nalazio pod nadzorom nakon što je dve sedmice ranije pronađen sa ranama oko vrata i u polusvesnom stanju. No, krajem jula skinut je sa nadzora i vraćen u posebne smeštajne jedninice u zatvoru.

 

Izvor Radio Slobodna Evropa, 14. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u