Epstin u kući držao Klintonovu sliku u haljini i sa štiklama (FOTO)

Bizarno i nesvakidašnje: Džefri Epstin je u svom posedu imao „umetničku“ sliku na kojoj je naslikan Bil Klinton kako pozira u – plavoj haljini

Pojedini američki i britanski mediji objavili su, pozivajući se na izvor iz istrage, da je američki bogataš Džefri Epstin, koji se ubio u zatvoru u Njujorku, imao bizarnu umetničku sliku na kojoj bivši američki predsednik Bil Klinton, odeven u plavu haljinu, sedi zavaljen u fotelji ovalnog kabineta Bele kuće dok prstom upire ka posmatraču. Na nogama ima crvene cipele sa štiklom.

Haljina je, navodi Njujork post, slična onoj koju je nosila Monika Levinski, službenica Bele kuće, dok je sa Klintonom bila u zabranjenoj vezi. List ističe da je slika bila istaknuta na zidu jedne od soba luksuzne kuće na Menhetnu i svako ko ju je video, nasmejao bi se.

Ovo ulje na platnu rad je njujorške slikarke Petrine Rajan Klajd. Ona je sliku izlagala na svojoj diplomskoj izložbi 2012. godine. Njujork post nije uspeo da dođe do nje, ali je od njenog rođaka saznao da umetnica zna da to platno postoji, ali nije znala u čijem se posedu nalazi. Mediji navode, takođe, da nije poznato da li je Epstin sliku kupio ili je reč o reprodukciji.

AUTOPSIJA POKAZALA VIŠESTRUKE PRELOME VRATA
Autopsija tela milijardera Džefrija Epstina, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku gde je čekao na optužnicu zbog seksualne trgovine maloletnicama, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Vašington post. Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi Tanjug. To su prvi detalji rezultata autopsije Epstina koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstin bio, rekao je da njegova smrt „očigledno samoubistvo”, međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije. Glavni mrtvozornik Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstinovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta. Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson ranije je rekla da je uverena da je Epstin umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking. Epstin se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen šestog jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe. U optužnici koja je teretila Epstina navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

 

Izvor Politika, 15. avgust 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u