M. Jovanović: Pokušaj upada u Predsedništvo bio je tragikomičan

Jovanović je ocenio da je situacija ispred Predsedništva „plod ostrašćenosti“ jednog dela opozicije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je pokušaj upada u Predsedništvo Srbije „izgledao tragikomično“ i da predstavlja „ostrašćenost jednog dela opozicije“, ali je dodao da bi razumeo vaninstitucionalnu borbu „ako bi nekom srpskom zvaničniku palo na pamet da prizna secesiju Kosova“.

Jovanović je ocenio da je situacija ispred Predsedništva „plod ostrašćenosti“ jednog dela opozicije koja, u simbiozi sa „mladalačkom nepromišljenošću“ i uvek prisutnim „snobizmom i pomodarstvom beogradskog kruga dvojke“, daje „tako jeftin rezultat“.

„U određenim, graničnim, situacijama po sudbinu naroda i države bih, naravno, mogao da razumem da neko pokuša takav jedan upad. Evo, zamislite na primer kada bi nekom srpskom zvaničniku palo na pamet da prizna secesiju koju su izvršili Albanci na Kosovu“, rekao je Jovanović, prenosi DSS.

Povodom pregovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima, Jovanović je kazao da se čini da su „loše zamišljeni i loše sprovedeni“.

„Naravno, bez obzira na naše snažne rezerve kada je u pitanju mogućnost da iz svega toga nešto pozitivno proizađe, mi ćemo i dalje učestvovati i biti konstruktivni u tom dijlaogu jer je uvek bolje, ma kako, razgovarati nego se sukobljavati na ulici“, naveo je Jovanović.

Jovanović je rekao da još nije čuo bilo kakvu vrstu ozbiljnije argumentacije u prilog tezi da bi bojkot izbora predstavljao svrsishodan korak ka političkim promenama i promeni vlasti u Srbiji.

 

Naslovna fotografija: Kurir

 

Izvor Beta/N1, 15. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u