Kremlj: Vrlo sadržajan i pozitivan razgovor u Parizu, Putin stigao u Moskvu tek u 6 ujutru

Po rečima Peskova, razgovori su bili sadržajni i trajali su do kasno jer se Putin iz Francuske u Moskvu vratio oko 6 časova ujutru

„Sastanak predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona u Marseju bio je u celini pozitivan“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U celini gledano pregovori su bili pozitivni. To ne znači da su se sagovornici u svemu slagali, ali su pokazivali političku volju da razgovaraju o svim momentima, pa i o onima u kojima im se mišljenja poklapaju i o onima u kojima postoje nesuglasice“, rekao je Peskov.

Po njegovim rečima, razgovori su trajali do kasno i Putin se vratio iz Francuske u Moskvu oko 6 časova ujutru. Peskov je podsetio da je razgovoru prethodila konferencija za štampu, na kojoj su bile označene glavne teme razgovora.

Prema rečima predstavnika Kremlja, razgovori Putina i Makrona, i oči u oči i uz učešće delegacija, mogu se okarakterisati kao „vrlo sadržajan, vrlo konstruktivan i poverljiv dijalog“. „Lideri su suočili mišljenja o glavnim pitanjima bilateralne i međunarodne agende“, dodao je Peskov.

On je saopštio i da su, tokom razgovora predsednika, imali kontakte i ministri inostranih poslova dve države, kao i pomoćnici lidera zaduženi za međunarodne poslove. Predstavnik Kremlja je naveo da je vrednost ovakvih sastanaka predsednika Rusije i Francuske u mogućnosti da se prenese zvaničan stav Moskve o najaktuelnijim pitanjima inostranim partnerima.

 

Naslovna fotografija: Mihail Mecel/Tass

 

Izvor Sputnjik, 20. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u