Napad na Srbe u Hrvatskoj okvalifikovan kao „izazivanje nereda“

„Događaj od 21. avgusta oko 22.30 u Uzdolju, okvalifikovan je kao krivično delo izazivanje nereda“, saopštila je šibensko-kninska policija

Šibensko-kninska policija objavila je da je napad u Uzdolju kod Knina okvalifikovan kao krivično delo izazivanje nereda.

”Nakon izvršenih konsultacija u Opštinskom državnom tužilaštvu Šibenik, događaj od 21. avgusta oko 22.30 u Uzdolju, okvalifikovan je kao krivično delo izazivanje nereda, članak 324, stavka 2”, saopšteno je iz Policijske uprave šibensko-kninske. Za ovo delo zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, pet osoba lakše je povređeno u sredu uveče u Uzdolju kod Knina kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću, a napadači nisu privedeni. Slično se dogodilo i u mestu Đevrske, takođe na kninskom području, ali tamo niko nije povređen.

Predsednik SDSS Milorad Pupovac i predstavnici Srba u hrvatskom Saboru, komentarišući napade na Srbe na području Knina, rekli su da poslednji napad u kafiću tokom utakmice Crvena zvezda – Jang Bojs, nije izolovani incident, ni “obična kafanska tuča”.

 

Izvor Nedeljnik, 24. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u