Palestinci gađali Izrael raketama, izrealska vojska odgovorila dronovima

Palestinci su ispalili tri rakete iz Pojasa Gaze na Izrael, a izrealska vojska je tokom protekle noći izvršila napad dronovima

Palestinski borci iz Pojasa Gaze lansirali su tri rakete na teritoriju Izraela, od kojih su dve presretnute, saopštila je vojska.

„Zabeleženo je lansiranje tri raketa iz Pojasa Gaze ka izraelskoj teritoriji. Dve je presreo PVO sistem ’gvozdena kupola‘“, navodi se u saopštenju vojske.

Vojska je saopštila da se sistem za uzbunu čuo u gradu Sderotu, selu Ibim, kao i nekoliko kibuca u području granice sa palestinskom primorskom enklavom.

Poslednji put su palestinski borci lansirali raketu ka južnim regionima Izraela 21. i 22. avgusta. Izraelska vojska je odgovorila gađanjem vojnih ciljeva pokreta Hamas, koji rukovodi enklavom.

 

Izvor Sputnjik, 25. avgust 2019.

IZRAEL ODGOVORIO DRONOVIMA
Izraelska vojska je izvela napad dronovima na pozicije radikalne grupe Narodni front oslobođenja Palestine – glavna komanda u Libanu, piše „An nahar“. To je bio odgovor na napad iz Pojasa Gaze na izraelsku teritoriju.

Kako javljaju mediji, napad je izveden na pozicije Narodnog fronta u blizini grada Zahla na istoku Libana (provincija Baka, na granici sa Sirijom). Predstavnik grupe, koja je saveznik šiitskog Hezbolaha, rekao je portalu „An nahar“ da su izraelski dronovi izveli najmanje tri napada. Po njegovim rečima, nema žrtava, već je nanesena samo materijalna šteta.

Izraelska vojska je saopštila da je noćas izvela nekoliko napada i na pozicije Hamasa u Pojasu Gaze, kao odgovor na ispaljivanje tri rakete na teritoriju Izraela.

Ranije je komanda libanske vojske saopštila da su noćas na nebu iznad južnog predgrađa Bejruta upala dva izraelska drona. Jedan od njih je pao, ali nije naneo štetu okolini, dok je drugi eksplodirao u području Muavad. Predstavnik Hezbolaha je saopštio da je jedan dron bio miniran i da je pao na zgradu pres-centra partije. Tom prilikom je povređeno troje radnika.

 

Izvor Sputnjik, 26. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u