Vučić o tenku: Mogu da razumem histeriju u Hrvatskoj, ali u Srbiji?!

Tenk postavljen ispred Marakane je izazvao burne reakcije i u Srbiji i u regionu. Vučić kaže da histeriju u Srbiji ne može da razume

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivanja „tenka“ ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

„Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime… Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu“, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlučuju navijači i oni su izabrali tenk. Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao što je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podseća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da je oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, samo nadograđeni kamion „tam“ od iverice i pokazao je njegovu sliku.

„To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji“, rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dimitrije Gol

 

Izvor Sputnjik, 29. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u