Kremlj će pozvati Zelenskog na obeležavanje Dana pobede u Moskvu

„Predsedniku će biti upućen poziv“, rekao je Ušakov odgovarajući na pitanje novinara da li će Zelenski dobiti zvanični poziv

Kremlj će uputiti poziv predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom za učešće na obeležavanju 75. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

„Predsedniku će biti upućen poziv“, rekao je Ušakov novinarima odgovarajući na pitanje novinara da li će Zelenski dobiti zvanični poziv za obeležavanje 75. godišnjice Pobede.

Ušakov je rekao da je učešće na obeležavanju Dana pobede, 9. maja 2020. godine u Moskvi, do sada potvrdilo 17 svetskih lidera, među kojima su šefovi država i vlada Indije, Kube, Francuske, Češke, Venecuele, Belorusije, Moldavije, Srbije i mnoge članice Zajednice nezavisnih država.

Pomoćnik ruskog predsednika je dodao da predsednik SAD Donald Tramp još nije odgovorio na poziv za učešće na obeležavanju jubileja. „Očekuje se zaista veliki međunarodni događaj posvećen tako važnom datumu i za nas, i za sve ostale“, rekao je Ušakov.

 

Izvor Sputnjik, 30. avgust 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u