Kandidatkinja za predsednika Hrvatske uporedila Srbe u Hrvatskoj sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj

„Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog“, rekla je ona

Katarina Peović, kandidatkinja partije Radnička fronta na izborima za hrvatskog predsednika, uporedila je Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj, gostujući na televiziji „RTL“.

Ona je najpre komentarisala trku predsedničkih favorita, Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore, o kojoj je rekla da je unapred izgubljena bitka, prenosi B92.

„Ko god pobedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima, koja narodu ništa dobro doneti neće“, rekla je ona.

Kako piše „Indeks“, partiju Radnička fronta mnogi doživljavaju kao neku vrstu Komunističke partije, ali Peovićeva je istakla da na to razdoblje gleda kritički.

„Radnička fronta i ja se kritički odnosimo prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvećene elite koja sve treba da nas vodi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose, i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor“, kazala je Peovićeva. Jedna od glavnih tema u medijima proteklih dana je Milorad Pupovac, koji je izazvao žestoke reakcije izjavom u kojoj je, zbog nedavnih huliganskih i šovinističkih ispada, Hrvatsku uporedio sa ustaškom tvorevinom NDH, podseća Indeks.

„Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata, umesto da se bavimo ekonomskim temama, treba da kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo. Kapitalističke elite, preko svojih političkih predstavnika, proizvode sukob, koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavera. Pozadina takve motivacije, da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina, je potpuno identična motivaciji proizvodnje Židova u nacističkoj Njemačkoj“, rekla je Peovićeva.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Sputnjik, 04. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u