Škoro: Ako budem predsednik razmotriću zabranu Pupovčeve stranke jer nije dobar „politički Hrvat“

Kazao je još da mu kod Pupovca smeta to što „po mišljenje ide na Frušku goru“ te to što destabilizuje Hrvatsku

Predsednički kandidat Miroslav Škoro u ponedeljak uveče gostovao je u emisiji neonaciste koji je plaćao prostitutke kokainom, Velimira Bujanca. Tamo je najavio zabranu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) čiji je predsednik Milorad Pupovac.

ŠKORO NAJAVIO ZABRANU SDSS-A AKO POSTANE PREDSEDNIK
Na pitanje neonaciste koji je prostitutke plaćao kokainom kako bi reagovao kao predsednik dođe li mu takav zahtev da se preispita legalnost postojanja SDSS-a od, primera radi, Ivana Penave ili Marijana Pavličeka, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika Vukovara, Škoro je odgovorio da bi pokrenuo postupak zabrane ako se za to stvore preduslovi.

„Znam da je predsednik u poziciji da pokrene zabranu određenih političkih stranaka i ne govorim ovo da bih skupljao jeftine političke poene. Međutim, bez obzira na sve, ja sam čovek koji bi apsolutno pokrenuo zabranu određenih političkih stranaka ako se stvore preduslovi za to“, rekao je Škoro.

Kazao je još da mu kod Pupovca smeta to što „po mišljenje ide na Frušku goru“ te to što destabilizuje Hrvatsku i postavlja se na način da je on „druga strana“. Škoro je izjavio da „niko u Hrvatskoj ne može biti druga strana ako je politički Hrvat“.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Indeks, 04. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u