Prvo Makron, onda i Putin: ”Epoha Zapada se završava”

Zamoljen da otkrije hoće li se odazvati pozivu da ide na naredni samit G-7 u SAD, kratko rekao: „Smatram da se epoha Zapada završava“

Bivši analitičar CIA Džordž Bibi otkrio je da je Vladimir Putin pre 11. septembra 2001. godine predočio Džordžu Bušu-Mlađem da je moguće da se na teritoriji SAD pripremaju teroristički akti.

Precizirao je da je ruski lider američkom 9. septembra predočio da je ruska obaveštajna služba došla do saznanja da se u SAD sprema teroristička kampanja – „nešto što se spremalo odavno a dolazi iz Avganistana“.

Bibi je unutar CIA rukovodio analitikom koja se bavila Rusijom, a ovo je izneo u svojoj upravo objavljenoj knjizi „Ruska stupica: kako se naš neobjavljeni rat protiv Rusije može izroditi u nuklearnu katastrofu“.

Sam Putin je juče nastupio na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku i – zamoljen da otkrije hoće li se odazvati pozivu da ide na naredni samit G-7 (u SAD) – kratko rekao:

„Smatram da se epoha Zapada završava“.

Prethodno je saopštio da će i Rusija proizvesti rakete, koje su bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i malog dometa, ali da ih neće rasporediti sve dok to ne učine Sjedinjene Države.

Naglasio je da ga brine eventualno američko raspoređivanje `zabranjenih raketa` u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije. Posebno bazi ratnih brodova u Vladivostoku i podmornica na obali Kamčatke.

Predsednik RF je u ovom kontekstu podsetio Amerikance ne poznate reči koje oni pripisuju svom gangsteru Al Kaponeu: ubedljive reči su dobre, ali veći efekat imaju ubedljive reči i Smith & Wesson.

Putin je učesnicima Foruma rekao da je Donaldu Trampu nudio da SAD kupe od Rusije hipersonično oružje, uključujući hipersonične udarne raketne sisteme.

Ispričao je: „Donaldu sam rekao: želiš li da ti te sisteme prodamo? Tako ćete to oružje i vi imati pa će postojati na tom planu ravnoteža. Sa američke strane je odgovor bio da će i oni te sisteme uskoro proizvesti. U redu, neka proizvode, ali bi im bilo jeftinije da od nas kupe. Mi bismo na tome zaradili, a bila bi uspostaljena ravnoteža“.

Ruski lider je u nastavku rekao: „Mi smo bili spremni i na kooperaciju sa Amerikancima povodom našeg putničkog aviona MS-21. Kooperacija sa njima povodom određenih delova i sklopova bila bi umesna jer oni od nas kupuju titan u velikim količinama i proizvode `Boinge` od našeg titana. Možda je i bolje što su odbili jer u rpoizvodnji tih aviona nećemo ni od koga zavisiti“.

 

Izvor Fakti, 06. septembar 2019.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u