Pretnje Pupovcu u njegovom rodnom mestu: „Velikosrpski ludak, ubij Srbina“

Ceranje Donje je Pupovčevo rodno selo, stoga nema dileme na kojeg Srbina se ta poruka odnosi

Preko table s imenom sela Ceranje Donje nepoznate osobe napisale su grafit „Ubij Srbina“ i zalepile plakat sa fotografijom predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, kojeg su nazvali „velikosrpskim ludakom“ koji teroriše celu Hrvatsku.

Ceranje Donje je Pupovčevo rodno selo, stoga nema dileme na kojeg Srbina se ta poruka odnosi, piše hrvatski portal Novosti. U blizini table na jednom stubu je, kako se navodi, zalepljen plakat s Pupovčevom fotografijom i tekstom: „Teror velikosrpskoga ludaka nad celom Hrvatskom, posledica je bolesne Plenkovićeve politike isterivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske“.

Poslednja je to u neprekidnom nizu provokacija usmerenih prema Srbima generalno ili pojedincima, koji odbijaju da prihvate stvarnost u kojoj je istorijski revizionizam institucionalizovan i koji se to usuđuju javno da primete, piše portal.

U zemlji u kojoj, kako se navodi, jedan Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac, može da traži da Pupovac nestane s političke pozornice, u kojoj proustaški pevač javno može uspaljenu publiku pozdravljati ustaškim pozdravom, u kojoj predsednica relativizuje karakter NDH po potrebi i predsedničku kandidaturu najavljuje u prouštaškom nedeljniku, ministar pravosuđa odobrava ustašama javno pozdravljanje njihovim pozdravom, a ministar branitelja ustaše iz Drugog svetskog rata sahranjuje s nacionalnom zastavom preko sanduka i uz državni protokol, logično je očekivati da svima koji drugačije misle, na ovaj ili onaj način, neko pokuca na vrata.

 

Naslovna fotografija: Fejsbuk/SDSS

 

Izvor Večernje novosti, 09. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u