Tramp otpustio Boltona „zbog neslaganja”

On je na svom Tviteru naveo da je prethodne noći obavestio Boltona da njegove usluge više nisu potrebne Beloj kući

Američki predsednik Donald Tramp otpustio je savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Boltona zbog, kako je rekao, „velikih neslaganja oko brojnih pitanja”.

On je na svom Tviteru naveo da je prethodne noći obavestio Boltona da njegove usluge više nisu potrebne Beloj kući i da se snažno protivio brojnim njegovim predlozima, kao i drugi u administraciji.

„Zbog toga sam mu tražio da podnese ostavku, što je on i učinio jutros. Zahvalio sam se Džonu na njegovoj službi. Sledeće nedelje imenovaću novog savetnika za nacionalnu bezbednost”, napisao je Tramp, prenosi Tanjug.

BOLTON: JA SAM PODNEO OSTAVKU
Odlazeći američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da je on u ponedeljak uveče ponudio ostavku američkom predsedniku Donaldu Trampu, na šta mu je ovaj predložio da razgovaraju sutra.

On je to napisao na svom Tviteru, a nakon što je Tramp izjavio da je on Boltonu predložio da podnese ostavku, prenosi AP.

Otkaz Boltona iznenadio je mnoge u Beloj kući, tim pre što je svega sat vremena pre Trampove objave na Tviteru, pres služba objavila da će se Bolton pridružiti američkom državnom sekretaru Majku Pompeu i ministru finansija Stivenu Mnučinu na brifingu, prenosi Tanjug.

Bolton je imenovan za savetnika u Trampovoj administraciji u aprilu 2018. godine, nakon što je sa te funkcije smenjen vojni general H.R. Mekmaster.

 

Izvor Politika, 10. septembar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u