Lavrov: Cenimo politiku vojne neutralnosti Srbije

Lavrov je u intervjuu listu Trud posebno pozdravio „suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti“

Pojedine balkanske države potpadaju pod uticaj NATO protiv volje većine svojih građana, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i istakao da Moskva ceni politiku vojne neutralnosti Srbije.

Lavrov je u intervjuu listu Trud posebno pozdravio „suverenu i odgovornu liniju Srbije prema održavanju vojne neutralnosti“.

„Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskva prema tim destruktivnim naporima je poznat. Zato pozdravljamo odgovornu i suverenu liniju Srbije prema održavaju vojne neutralnosti. Na žalost, nema puno njenih suseda koji su u stanju da se odupru spoljnom pritisku i, protiv volje većine građana, prilaze Severnoatlantskom savezu“, rekao je Lavrov, a prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Rusije u regionu Zapadnog Balkana, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim drugim balkanskim državama.

 

Naslovna fotografija: REUTERS/Sergei Karpukhin

 

Izvor Tanjug/Večernje novosti, 13. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u