M. Jovanović: Razgovori sa Šapićem o koaliciji završeni bez dogovora

„Razumem perspektivu iz koje on posmatra stvari kao što on razume moju, ali za sada će svako nastaviti svojim putem, najnormalnije“, rekao je on

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović potvrdio je da su razgovori sa liderom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem o predizbornoj koaliciji završeni bez dogovora.

On je za dnevni list Politika rekao da nije bilo nikavih problema između njih, da je naprotiv komunikacija bila „izuzento korektna, iskrena i potpuno otvorena“.

„Tačno je, međutim, da nam se viđenja mogućih načina na koje bi saradnja mogla da se uspostavi ne poklapaju. Razumem perspektivu iz koje on posmatra stvari kao što on razume moju, ali za sada će svako nastaviti svojim putem, najnormalnije“, rekao je Jovanović.

On je kazao da DSS sprema izbornu platformu i okuplja ljude koji imaju volje da „menjaju istruleli partijski sistem, koji sprečava da se Srbija suštinski uredi“.

Govoreći o izbornim uslovima on je rekao da oni žele da menjaju izborni sistem i obezbede građanima da glasaju za ljude po imenu i prezimenu čime bi se po njemu, potpuno promenio način funkcionisanja politčkih stranaka.

On je kazao da je DSS razmatrao ideju bojkota izbora i da je smatra u „ovakvoj situaciji nesvrsishodnom“ te ocenio da će rezultat bojkota koji je najavio Savez za Srbiju biti novi četvorogodišnji mandat dat Srpskoj naprednoj stranci bez borbe.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Beta/Politika/N1, 17. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u