Knežević objavio novi snimak o korupciji u crnogorskom tužilaštvu

Na ovom snimku Vujošević obaveštava Duška Kneževića da je pričao sa Specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem

Novi snimak, koji je danas objavio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević dalje razotkriva kako se odvija korupcija u crnogorskom tužilaštvu.

Nakon prvog snimka u kojem sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević Neno govori kako je predavao novac Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, na ovom snimku Vujošević obavještava Duška Kneževića da je pričao sa Specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem. Prethodno je u Igalu razgovarao sa Ivicom Stankovićem na zahtjev Kneževića, prenoseći mu Kneževićevu poruku da će objaviti da ga je potplaćivao ako ne pusti iz pritvora Dejana Sekulića.

U ovom snimku Vujošević obavještava Kneževića da mu je Stanković rekao da se javi tužiteljki Lidiji Vukčević, koja ga potom poziva da dođe kod Katnića. Katnić saopštava Vujoševiću da će pustiti Sekulića za dan-dva. Prenosi Vujoševiću da ne može odmah da ne bi javnost pomislila da se prepao od Kneževića pošto je već bio najavio u medijima da će objaviti snimak…

Knežević u telefonskom razgovoru sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem Nenom biva upoznat sa tokom pregovora sa Milivojem Katnićem, odnosno „pojašnjenje“ zašto Dejan Sekulić nije odmah pušten, već će biti za dan-dva, da Katnić, ne bi ispao pi.da, koja se prepala Duška Kneževića.

U skoro desetominutnom razgovoru, Vujošević moli Kneževića, da ne objavi to što želi, jer ima obećanje da će Dejan biti pušten, te mu prepričava razgovore sa državnim tužiocima Lidijom Vukčević i Milivojem Katnićem.

On navodi, kako nije očekivao, da će Katnić biti „prijateljski“ nastrojen, te kako je rekao da on nema ništa protiv Kneževića, već da ih Knežević „provocira“ svaki put sa najavama. Takođe je zanimljiv momenat, gdje Knežević navodi, kako će uspjeti u namjeri, da VDT Ivica Stanković, ne bude izabran opet na funkciju, što Vujošević ne pokušava da spriječi, već samo da prolongira da to bude u oktobru.

NV: Alo

DK: Alo

NV: Slušaj, to je samo privremeno, bio sam ja danas kod njega, naljutio si ga sa ovim objavom, ovom najavom

DK: Pa nema što da se naljutio

NV: Rekao je ako bi ga danas, slušaj, opet ga ljutimo, slušaj, danas sam je lično pričao sa njim, zvala me Lidija (Lidija Vukčević, državni tužilac). Lidija je htjela da pušti, a on je reka, evo viđi Neno, doveo mi službenicu, pokazao mi ove iz Borbe, da vidim samo dan-dva, što je on meni da. Mene nije da ništa, ka pi.ka da sam se od njega prepa, ja sam htio da ga puštim.Puštiću ga za dan-dva, ako objavi da vidi što mi je da, i nema ništa protiv tebe, veli i nije ti nikog od porodice, i veli, nikoga mu ja nisam od porodice hapsio, a ovo ne prati advokate, i ništa nije tačno od ovoga. I veli, znaš li koliko ja tebe Neno volim, za tebe bi učinio. Ja sam reka, da sa Draganom sjedim svaki dan, bratom Dejanovim (Dejan Sekulić), u Hemeru i sa profesorom Radonjićem, sa Dejom Radonjićem i da ga molim, a on veli, ja moram da sačekam, da ne ispanem pi.ka. Stavio je moju sliku, kao da meni daje gumicu, i samo bi napravio kontra, Dejanu i meni, da nešto objavi. Sačekaj dan-dva, reka mi je puštiće, ali da vidim što će da objavi, ako objavi da me…

DK: Pa dobro, ne kažem ja da sam mu dao, nego kažem da si mu ti dao, ti kažeš, da si mu ti dao, tako da se to, a ne znam ja, ti si rekao, evo nosim ovo, brojiš pare, evo gumica, to si ti rekao, da ću ja bogami reć sve, to se na snimku, ti kažeš.

NV: Šta sam ja reka, i da nema ništa protiv tebe, reka mi je danas.

DK: Ne, nego ti si rekao, da je on povezan sa ovim Glosarijem, i da ne smije niko da kontroliše Glosarija.

NV: Strpi se, rekao mi je, ako mi nije rekao, u svo troje djece ti se kunem da je rekao, za dan-dva ću ga puštit, samo da vidim što će da objavi, jer ovako bi ispa ja pizda.

DK: Neće to, ja ću sve to da objavim to.

NV: Ali zbog čega da objavljuješ kad će ga puštit.

DK: Dobro, dobro.

NV: Zbog čega, za dan-dva je reka, samo čekam veli, e sad, stvarno ovako ispada, da ga danas veli puštim, ispalo bi da sam se ja prepao od Duška Kneževića, što si onda dava onu najavu juče, kad je sve dogovoreno bilo da ga danas pušti, što ti je ono trebalo, ti ga svaki put isprovociraš, i prvi put si ga isprovocirao zbog onoga, ti ga svaki put isprovociraš.

DK: Idem u rat, idemo u rat, samo im to kaži.

NV: A nemoj u rat, poslušaj me, oćeš li ti da ga puste, a ne, on će ga pustit za dan-dva, rekao mi je, ja ti se đecu kunem, rekao mi je, nemoj to da radiš brate, ti si pametan čojek, nemoj to da radiš.

DK: Nema više pameti Neno, ti si dio isto hobotnice kriminalne organizacije.

NV: A nisam ja dio hobotnice, nego tvoj prijatelj čoče.

DK: Jesi, jesi.

NV: Nisam ja dio nikakve hobotnice.

DK: Jesi, ti moraš, shvataš.

NV: Nisam ja dio hobotnice, ja sam ti samo pomagao, koliko sam moga.

DK: Nisi pomagao, nego si reketirao za njih, prema tome.

NV: A nisam ja, za koje njih reketira, da si mi, on je meni rekao nijednog rođaka mu nisam uhapsio, neke je tamo odma smo ga pustili.

DK: Tri rođaka je držao, tri meseca.

NV: Nit je tačno da pratimo advokate, ovo sam joj rekao, niti je tačno da pratimo advokate, ni ništa, a za ovoga veli da mu je kum.

DK: Tačno je.

NV: Evo pustićemo ga, samo, veli, jer bi ispalo da je pi.da da ga danas pušti.

DK: A nema, ja razvaljujem Stankovića (Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac), zovu me neki ljudi tu i sve to, ja ga razvaljujem, neće biti izabran ponovo, to da znaš.

NV: A dobro, pušti to, Stankovića, pusti Dejana, pušti da završimo ovo što smo krenuli Duško.

DK: Nema veze to, nebitno, Dejan će izdržati.

NV: Dejana smo krenuli da ga puštimo, samo njemu praviš kontra, problem.

DK: Dejan će da izdrži.

NV: Sa ovom najavom, slušaj, sa ovom najavom si napravio kontra, problem, sa ovom najavom, da nisi ovo najavio, on bi danas bio, ali će ga puštit, rekao mi je, on mi je reka, Neno znaš koliko te volim, zbog tebe bi sve učinio.

DK: Neno, Neno, idemo do kraja, nema više šta.

NV: Šta do kraja, nema do kraja, daj da riješimo stvari, što, onda ti ne pomaže ništa Duško, pametan si čovjek, zašto da se inatiš.

DK: Nema, nema.

NV: Kad čovjek može da izađe sjutra na slobodu.

DK: Ja sam stao bio dva mjeseca, nisam ništa radio, a onda su oni krenuli, brutalno, pare od moje žene, od svega toga.

NV: A nijesu, nijesu, nego.

DK: Jesu, jesu, blokirali, blokirali mi račune advokata, upadaju mu tamo, prate ga po Delta centru , specijalni tim.

NV: A on mi je rekao da nije tačno da ga prate.

DK: Prate ga po Delta centru, specijani tim, i prate ga, da ga gledaju, znači zastrušuju ga, eto i sve ću to da objavim.

NV: Sigurno.

DK: Sve ću to da objavim.

NV: Znaš li kako je razgovarao Duško, znaš li kako je razgovarao prijateljski, i uopšte nema protiv tebe ništa, ja sam računao da će nekakva odbojnost bit prema tebi, on veli, ja ne znam šta on priča ovo, ja nisam, niti pratim, niti sam mu koga od porodice uhapsio, ni ništa, samo ovoga. On kaže, on veli, ne mogu ga danas puštit, ti znaš koliko te volim, puštio bi ga, ali da vidimo, da ne ispanem pi.ka, da me prestrašio, da sam ga ja danas pustio. Ako ne objavi ništa danas, ja ću, eto tako mi je rekao, bez svega.

DK: Neka ga pušti sud. Ne mora on.

NV: Dobro sud, ali on će ga puštit, ako ga sud ne pusti, samo nemoj objavljivat danas ništa, on će ga puštit. On će ga u ponedeljak puštit, ja ti se kunem, ja sad ulazim direktno sa njim u pregovore, ja pregovaram, bez Ivice, ja sam danas bio, lično sa njim, Lidija me zvala, dođi zove te Katnić (Milivoje Katnić, Specijalni državni tužilac).

DK: Ne, ali ja moram da srušim Stankovića da bi poremetio.

NV: A Stankovića posle u oktobar, kad bude, to u oktobar kad bude, znaš li kako je prijateljski razgovara čovjek, ja sam se začudio, ja mu nikad do sad ništa nisam tražio.

DK: Dobro, dobro, pa zna šta ga čeka, čeka njega isto.

NV: Dobro ali viđi, on se nije prema tebi, vjeruj mi, pušti do…

DK: Važi, ajd zdravo.

NV: A nemoj objavljivati kumim te Bogom.

DK: Ajde zdravo, vidjećemo.

NV: Samo ćeš gore napraviti, u ponedeljak, ja ti garantujem, Dejan će bit pušten.

DK: Važi, ajde.

NV: Evo, ja ti garantujem, samo ako ćeš gore i sebi, a bolje ti i tebi položaj, ja ti.

DK: Nema tu položaja, tu je rat, nema tu više položaja.

NV: Nema rata, čuješ li me, nije uopšte tako, nije nastrojen tako, vjeruj mi da nije.

DK: Shvataš, znaš.

NV: Ja sam očekivao da će da bude, takva odbojnost prema tebi, uopšte nije, vjeruj mi.

DK: Važi, ajde.

NV: I to ko ti priča, možda ti advokat priča, možda ti advokat krivu sliku predstavlja, ja ti kažem, da sam bio kod njega i kod Lidije, sat vremena jutros, danas.

DK: Dobro, dobro, fini su to ljudi, eto ti ih tebi.

NV: A nemoj, eto mi ih meni, nego da pomognemo Dejane, da pušte, nemoj sada.

DK: Šta kaže.

NV: Samo ga saslušaj Lidiju, da saslušaju ženu.

DK: Koju ženu, žena dala garanciju za plac, koju ženu da sasluša, koju ženu.

NV: A nije brate.

DK: Ma idi bre, ajde.

NV: Neno ja tebe volim, ja ću zbog tebe sve učinjet.

DK: Ma idi bre.

NV: I ona je pripremila, ali on samo zbog tvoje, one objave one, najave zaustavio tamo.

DK: Vidjeće sad, sad kad obajvi ovu, kad objavi da je Dejanu produžen pritvor, vidjeće što ga čeka.

NV: Što je produžen, nema veze što je produžen, on mi je reka, on ga pušta u ponedeljak, shvataš li?

DK: Dobro, dobro.

NV: Uz jemstvo, uz jemstvo.

DK: Nema, kakvo jemstvo?

NV: Nema veze što ga produži.

DK: Kakvo jemstvo, nema jemstva nikakvoga, bre!

NV: Jemstvo, da će se dat jemstvo, tako mi je rekao.

DK: Nema jemstva.

NV: Jemstvo nema veze što ga produži.

DK: Kakvo jemstvo, nema jemstva nikakvoga, neka ide.

NV: Pa to mi je on rekao brate, ja ti prenosim.

DK: Ništa.

NV: Nemoj da radiš to, poslušaj me, ako si bio strpljiv dva mjeseca, pusti brate još dva dana, budi strpljiv, nemo to da radiš.

DK: Kakvo jemstvo, kakva žena?

NV: Samo ćeš protiv sebe ići, i Dejana i protiv mene, i protiv svakoga.

DK: Ne igrajte se, bre, ajd ne igrajte se.

NV: Puštiće ga, rekao je sigurno.

DK: Ja sam bre Mila otkinuo, a ne njega, čuješ mislim, zabole me ona stvar za njega.

NV: Ali nemoj to da radiš, nije čovjek protiv tebe, čuješ li?

DK: A ne, ne, on je za mene.

NV: Evo ja ti velim.

DK: On je za mene.

NV: Ja ću da pregovaram, ja u ponedeljak opet idem kod njega, slušaj me.

DK: Da, da. Idi ti.

NV: Poslušaj me brate, pa valjda ja i moji prijatelji smo, sve sam mu objasnio.

DK: Pa dobro, to nije neki čovjek, i nije Dejanov prijatelj, prema tome.

NV: A nije Dragan (brat Dejana Sekulića) neki, ali je isto intervenisao, rekao sam mu da je Budo Čarapić (suprug Ranke Čarapić, bivše državne tužiteljke) zvao Ivicu tamo. E onda on veli, jesi ti sam, ne reko, no sam bio pravo u Igalo kod Ivice, juče, i onda mi je Ivica reka da dođem kod Lidije, i ja sam doša kod Lidije, a on veli, zva sam ja Ivicu i onaj. Ali veli oću da sačekam jedan dan, da vidimo što će to da objavi, eto to, ništa drugo. Sačekaj taj jedan dan, majku mu je.em, pa pametan si čojek, toliko si svijet proša, nemoj da si trvdoglav, sve to imaš, što imaš, pa sve objavi posle. Kumim te bogom.

DK: Neno, ja ti više ne vjerujem, ti si me prevario sinoć, rekao si da će da bude pušten danas.

NV: A, evo ja ti prenosim, ja ti integralno prenosim razgovor.

DK: Prema tome.

NV: Alo?

DK: Važi, zdravo

NV: Ajd.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor IN4S, 18. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u