Netanjahu razočaran: Ganc odbio predlog o koaliciji

„Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi“, napisao on na Tviteru

Centralistička stranka Benija Ganca odbila je ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

„Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanjahu“, izjavio je visoki zvaničnik stranke Plavo i belo Moše Jalon, na događaju kojem je prisustvovao i Ganc, najveći rival Netanjahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Netanjahu je ranije danas nagovestio mogućnost dogovora o rotirajućem predsedavanju vladi sa Gancom, nakon što ga je pozvao da formiraju vladajuću koaliciju. On je pre toga izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu posle izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je razočaranje što je njegov najveći rival na proteklim parlamentarnim izborima Beni Ganc odbio da sa njim pregovara o formiranju vladajuće koalicije i dodao da je i dalje otvoren za razgovor.

„Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje“, napisao je Netanjahu na Tviteru.

 

Naslovna fotografija: Yonatan Sindel/Flash90

 

Izvor Tanjug/B92, 19. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u