Lavrov ironično zahvalio Amerikancima što su mu dali vizu

”Srećan sam što sam dobio američku vizu na kraju, za razliku od članova moje delegacije. Vašington je bio veoma uviđavan po tom pitanju”

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov „zahvalio“ je Sjedinjenim Američkim Državama što su mu izdale vizu za učešće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Sergej Lavrov je na početku trilateralnog sastanka o Siriji na marginama Generalne skupštine UN rekao da je srećan što imaju priliku da se sastanu u Njujorku.

„Srećan sam što sam dobio američku vizu na kraju, za razliku od članova moje delegacije. Vašington je bio veoma uviđavan po tom pitanju“, rekao je Lavrov.

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Košačev rekao je ranije za Tas da 10 članova ruske delegacije, uključujući i njega samog, nisu dobili vize za SAD i zbog toga ne mogu da učestvuju na Generalnoj skupštini UN.

Ujedinjene nacije proveravaju situaciju u vezi s neizdavanjem američkih viza ruskoj delegaciji, a kancelarija generalnog sekretara podsetila je da SAD kao zemlja domaćin Ujedinjenih nacija, imaju obavezu da izdaju vize predstavnicima država da prisustvuju sastancima u svetskoj organizaciji.

 

Izvor RTS, 25. septembar 2019.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u