Zelenski negira da je Tramp vršio pritisak na njega

„Uzgred rečeno, jedina osoba koja može da vrši pritisak nada mnom je moj šestogodišnji sin”, dodao je Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da američki predsednik Donald Tramp nije vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu, ističući da je njegov šestogodišnji sin jedina osoba koja to može da uradi.

„Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsednik nezavisne države”, rekao je Zelenski novinarima u Ujedinjenim nacijama, uoči sastanka sa Trampom, upitan da li je američki predsednik vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu.

„Uzgred rečeno, jedina osoba koja može da vrši pritisak nada mnom je moj šestogodišnji sin”, dodao je Zelenski u izjavi novinarima, prenosi Tanjug.

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je juče formalnu istragu o tome da li bi predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu.

Optužuju Trampa da je polovinom leta razgovarao sa Zelenskim, tražeći od njega kompromitujuće informacije o Hanteru Bajdenu, sinu Džoa Bajdena, jednog od kandidata demokrata za izbore 2020.

Tramp je odbacio sve optužbe, uz ocenu da predstavljaju „lov na veštice”.

 

Izvor Politika, 25. septembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u