Igor Maljcev: Iza Grete stoji krupni kapital koji bi da monetizuje vazduh

Zbog čega ajkule kapitalizma odjednom žele da seku granu na kojoj sede? U pitanju su prihodi iz vazduha. Šta može biti slađe od novca dobijenog iz ničega?

Ranije nismo baš nešto primećivali da se događaji i procesi u svetu ubrzavaju, a sada je svima, primera radi, vidljivo da je u svetu preterano mnogo NVO i da se ubrzano dalje množe. To se prodaje za trijumf demokratije, ali nije.

Povodom gospođice (Grete) Tunberg sve se više postavlja pitanje: ko stoji za tom devojčicom koja bez propusnica stiže do mikrofona na zasedanjima Evroparlamenta, foruma u Davosu i Generalne skupštine UN.

Povodom Davosa da podsetim da se na Instagramu pojavila fotografija koja svedoči kako ta devojčica putuje u Davos zajedno sa Dženifer Morgan, koja je sa ponosom otkrila kako njih dve ne putuju kući „privatnim avionom već vozom“. Ali, ko je Dženifer Greti? Baka? Tetka? Kako je ona uopšte došla do toga da bude njena pratilja? Kori Morningstar je to istražila i utvrdila da Dženifer Morgan izvršni direktor Grinpis internešenal – organizacije koja za sobom ostavlja jasan trag komercijalnih obračuna sa konkurentima pod vidom borbe za ekologiju.

Dženifer je i bivši direktor „Third Generation Environmentalism“ koja je učestvovala u davoskoj diskusiji na temu – „uvođenje doprinosa (poreza) za očuvanje ekosistema“. I to: planetarnog poreza (doprinosa). Ovo je krenulo od bivšeg američkog potpredsednika Ala Gora koji je za taj porez i obezbeđivanje cash flow od mnogo milijardi, odnosno trgovanje izbacivanjem u atmosferu SO2, dobio Nobelovu nagradu.

Borba za ekologiju je prvenstveno borba sa industrijom, pa i sa samim kapitalizmom. Zato kad vidite kako i predstavnici velikih korporacija, a i MMF i Svetska banka aplaudiraju besmislenim apokaliptičkim kricima švedske jurodive devojčice – treba da vam bude jasno da u svemu nešto nije u redu.

Zbog čega ajkule kapitalizma odjednom žele da seku granu na kojoj sede? Na ideji uvođenja doprinosa za održavanje ekosistema stvorena je NVO „New Climate Economy“, koja je najdirektnije povezana sa gospodom iz MMF i Svetske banke.

Postoje još desetine tobož nevladinih organizacija tog tipa. I nije slučajno što je Dženifer Morgan bila ekološki savetnik kancelarke Merkel. Niti što je njen kabinet – u znaku zbližavanja sa omladinskim pokretom „Fridays For Future” – usvojio svoj „klimatski paket“ u kojem je svaka tačka – ili zabrana ili porez.

U njemu su zabrana grejanja privatnih kuća na gas ili mazut, potpuno iskorenjivanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem, novi porezi na gorivo i transport. Sve u svemu: prihodi iz vazduha. Šta može biti slađe za svaku vladu od novca dobijenog iz ničega?

Vodu na tu vodenicu teraju i histerične parole Grete & So: „Budućnosti nema, sutra ćemo svi pomreti“. Zato se ne čudite što nju puštaju i tamo gde nikakav maloletnik nikada neće ući. I zbog čega je slušaju. Tačnije: prave se da je slušaju jer su oni i smislili sve što Greta izgovara. Sve što se na tom planu događa je dostignuti stepen privatizacije i monetizacije svetske prirode – uz histerično kljukanje svetske javnosti različitim alarmizmima.

Gor je govorio da zarad odbrane ekologije treba izvesti „mobilizaciju sličnu onoj u vreme Drugog svetskog rata“. A upravo za taj cilj rade NVO poput „Extinstion Rebellion“, „FFF“, „We don’t’ Have Time“. One izvode na ulice site maloletnike koji ni dana ne mogu bez svojih smartfončića i besmislenih parola.

Povodom sitosti, evo zanimljive okolnosti. Suosnivač nemačkog ogranka FFF („Fridays for Future“) je devojka Karla Remtsma, milionerka od rođenja jer je unuka duvanskog kralja Evrope Remtsma. Unuka krešti o SO2 i prokletom dizelu.

Niste u pravu ako ste pomislili da ona na taj način okajava grehove svojih predaka. Ne, ona i njoj slični nemaju nameru da uzimanje danka za novu „klimatsku ekonomiju“ prepuste radničkoj deci. U tome su svi – svoji. Probrani.

Zato se ne čudite ni što se „spasavanjem` nelegalnih imigranata (tačnije: njihovim dovozom u Evropu) bavi kćerka trgovca oružjem Karola Rakete. Ne čudite se ni što NVO, kojoj pripada brod kojim ona komanduje, prikuplja po dva miliona evra dnevno samo od „donacija“.

Pred našim očima se odvija NVO-izacija politike i ekonomije, odnosno – formiraju se paralelne strukture u funkciji novog prekrajanja svetskog ekonomskog i političkog poretka. Sada se pokazuje koliko je Rusija bila u pravu što je počela da postavlja na mesto strane NVO na svojoj teritoriji. Nisu sove ono što izgleda da jesu.

NVO su pipci gigantskog `vanzemaljca` koji uopšte nije demokratski. Na vrhu jednog od tih pipaka je antropomorfni završetak u vidu devojčice koja traži pomoć. Ali, to i nije devojčica, već mamac… biorobot koji ume da izgovara reči-mamce.

Ko se približi – proždraće ga `vanzemaljac`…

 

Izvor Fakti, 1. oktobar 2019.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u