Rektorka Popović osudila ulazak opozicionara u rektorat

„Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista“,

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović ocenila je, povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opoziocionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, da je neprihvatiljvo ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat.

„Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista“, kazala je Popović.

Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata koje su organizovali studenti aktivisti Udruženja „Jedan od pet miliona“, u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije, čime je ugrožena autonomija Univerziteta, Popović je u nedelju kazala da su opozionari viđeni ispred zgrade ali ne i u njoj.

„Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta“, kazala je ona.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta. Uz saopštenje priložene su i fotografije iz kojih je jasno da je reč o aktivistima SNS.

 

Foto: Snimak ekrana/N1

 

Izvor N1, 1. oktobar 2019.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u