Erdogan upozorava i poručuje: Evropska unijo, saberi se jednom za svagda

„Ukoliko Evropa bude rekla da je naša vojna operacija – okupacija, mi ćemo otvoriti granice za izbeglice“, upozorio je Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odgovorio je Evropskoj uniji zbog osuda koje su stigle nakon odluke da Turska pokrene vojnu operaciju na severu Sirije, zapretivši da će otvoriti svoje granice za protok migranata.

„Nalazimo se pod pretnjama napada terorista, a pored toga, na našoj teritoriji se nalazi 3,5 miliona sirijskih izbeglica koje ne mogu da se vrate svojim kućama. Sada nam oni koji nikada nisu videli pripadnike Radničke partije Kurdistana govore da se povučemo. Evropska unijo, saberi se jednom za svagda!“, rekao je Erdogan.

Turski predsednik je naveo i da EU nikada nije bila iskrena prema Turskoj, kao i da je Brisel konstantno lagao Ankaru.

„Ukoliko Evropa bude rekla da je naša vojna operacija – okupacija, mi ćemo otvoriti granice za izbeglice“, upozorio je Erdogan.

Turski predsednik je kritikovao i Saudijsku Arabiju i Egipat, rekavši da te zemlje ništa Turskoj ne smeju da kažu.

„Ko je doveo Jemen do stanja u kom se nalazi? Neka Saudijska Arabija prvo odgovori na to pitanje. A što se tiče Egipta, neka ta zemlja prvenstveno odgovori – zbog čega je demokratija u zemlji u potpunosti ubijena“, dodao je.

 

Izvor Sputnjik, 10. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u