Ruski mediji o Amerikancu koji je 2011. u Srbiji „pisao zakone“

Ko je Stiven Sekston, čovek koji je kroz Skupštinu Srbije „provlačio“ sve za šta je Vašington bio zainteresovan

Moskovski mediji pišu da je početkom 2019. šef službe bezbednosti ambasade SAD u Rusiji postao Stiven Sekston, koji je 2011. po nalogu tadašnje američke državne sekretarke Hilari Klinton – u Srbiji „odrađivao obojene tehnologije“.

A pre Srbije: u Turkmenistanu 2005. potom u Avganistanu i Iraku (Bagdadu). Sekston je 2015. radio u ambasadi SAD u Seulu, u vreme kada su glavni grad Južne Koreje potresali ozbiljni ulični protesti.

Ruska Federalna informativna agencija navodi da je Sekston kroz Skupštinu Srbije „provlačio“ sve za šta je Vašington bio zainteresovan. Da su preko njega srpski poslanici naklonjeni SAD dobijali gotove tekstove izmena u zakonima. Sekston je u Srbiji bio na čelu američkog Biroa za regionalnu bezbednost (RSO) koji je tesno sarađivao u Beogradu i sa „građanskim aktivistima“, a koristio je „lica netradicionalne seksualne orijentacije“.

Ista ruska agencija tvrdi da je Sekston „socijalni agent CIA“ i da je letos pod okriljem moskovskog Fonda za borbu protiv korupcije, iza kojeg stoji najomiljeniji američki opozicionar u Rusiji, Aleksej Navaljni, „organizovao treninge za organizovanje masovnih nereda“. Sekston već punih 15 godina organizuje masovne nerede i demonstracije širom sveta.

 

Izvor Fakti, 11. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u