Pristalice opozicije jurile Vesića po gradu nakon promocije knjige

Prema snimcima na Tviteru vidi se kako Goran Vesić iz galerije izlazi okružen obezbeđenjem, koje udaljava pristalice SzS

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali „Vesiću, lopove“, a potom i pojurili za njima Knez Mihailovom ulicom.

Prema snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako Goran Vesić iz galerije izlazi okružen obezbeđenjem, koje udaljava okupljene ispred Progresa i oslobađa prostor da zamenik gradonačelnika prođe Knez Mihailovom ulicom kroz špalir okupljenih.

Kada je Vesić izašao, za njim i obezbeđenjem je kroz Knez Mihailovu potrčala grupa ljudi, koji su zviždali i uzvikivali „Ua“ i „Vesiću, lopove“.

Agencija Beta javlja da je tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika, a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SzS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio, a koje se velikom brzinom uputilo ka Narodnom pozorištu.

Ranije tokom večeri došlo je do verbalnog sukoba, a potom i koškanja aktivista Srpske napredne stranke i Saveza za Srbiju, koji su se okupili ispred galerije Progres. Među okupljenima je bio i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige tokom promocije biti uplaćen u humanitarne svrhe. Pre promocije knjige otac bolesnog dečaka rekao je da ga politika ne zanima, a da opoziciju moli da ne bude problema kako bi se što više knjiga prodalo.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor N1, 14. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u