Priština povukla zahtev za članstvo u Interpolu

Predstavnici Prištine povukli su predlog za glasanje „samo sat pred zasedanje skupštine jer su, kada su brojali glasove, shvatili da će doživeti debakl

Premijer u ostavci Ramuš Haradinaj uputio je danas pismo Skupštini Interpola u kojem saopštava da se povlači prijava Kosova za članstvo u Interpolu.

Imajući u vidu da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtev za našu aplikaciju za članstvo bude odložen do sledećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola, napisao je Haradinaj.

Ambasadi Srbije u Parizu dostavljena je nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtev za članstvo Kosova u Interpolu. Nota je stigla danas nešto pre 15 sati.

Kako B92 nezvanično saznaje, predstavnici Prištine na zasedanju Interpola u Čileu povukli su predlog za glasanje „samo sat pred zasedanje skupštine te organizacije jer su, kada su brojali glasove, shvatili da će doživeti debakl“.

Ova odluka, saznajemo, nije bila ranije planirana, zbog čega se sada i štampa novi dnevni red sednice kako bi ta tačka bila izostavljena.

 

 

Izvor Kosovo-onlajn/Tanjug/B92, 15. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u