Vučić ruskom ambasadoru: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Vučić je naveo da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji posle tamošnjih izbora i izazivanja tenzija od strane Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba predsednika Republike za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva, u subotu, 19. oktobra. Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan i da će to na najbolji način pokazati odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakla dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Izvor Sputnjik, 15. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u