Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

Poručio je da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobela

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao planirani „kratki susret“ sa predstavnicima medija.

Handke je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška Peter Kajzer. Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara. Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora.

„Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara, i svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao…Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju (…) Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja“, poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio Oe1.

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

 

Naslovna fotografija: AP/Francois Mori

 

Izvor Tanjug/RTS, 16. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u