ROSU upao na sever KiM, uhapšena dvojica Srba

Uhapšeni su jedan policajac koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod kog je pronađeno oružje

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sever KiM, saznaje RTS. Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu“, navedeno je u saopštenju. Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

„Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municije“, ističe se u saopštenju.

Dopisnik RTS-a javlja da je u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno i da su ljudi posvećeni svojim obavezama. Navodi da nema znakova da je policija izvela bilo kakvu akciju. Rekao je da su se pripadnici policije povukli u južni deo.

Danas je tačno 21 mesec od kada je Oliver Ivanović ubijen ispred svoje kancelarije u severom delu Kosovske Mitrovice. I ranije je bilo hapšenja u vezi sa tim slučajem a nekoliko osoba se nalazi u pritvoru.

POČELO ISPITIVANjE UHAPŠENOG
Kosovski tužilac Sulj Hodža je izjavio albanskim medijima da je uhapšen istražitelj policije na severu Rade Basara koji je istraživao slučaj ubistva Olivera Ivanovića. Traga se za Željkom Bojićem, šefom operative a severu a uhapšen je njehov sin Vasilije. Počelo ispitivanje Basare.

 

Naslovna fotografija: AP/Visar Kryeziu

 

Izvor RTS, 16. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u