Poslanica podigla prašinu u BiH zbog objave o Draži Mihailoviću

Narodna poslanica Jelena Trivić poručila je na svom profilu na Fejsbuku kako „patriotizam Draže Mihailovića može i danas biti zvezda vodilja“

Buru u BiH izazvala je objava na Fejsbuku u kojoj narodna poslanica Jelena Trivić veliča Dražu Mihailovića. Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsednica Ekonomskog saveta Partije demokratskog progresa i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na svom profilu na Fejsbuku kako „patriotizam Draže Mihailovića može i danas biti zvezda vodilja“.

„Dražin patriotizam i danas može biti zvezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: ’Reč kapitulacija za mene ne postoji‘“, napisala je Trivićeva. Ona je navela i da je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt, ističući kako montirano suđenje nikada nije postojalo.

„Saveznici, pre svih Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku, stavljajući se na stranu komunista u Drugom svetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa“, stoji u objavi na nalogu Jelene Trivić na Fejsbuku.

Trivićevoj su mnogi čestitali na hrabrosti, ali je naišla i na brojne osude u komentarima. Zbog toga je objavila još jedan komentar u kojem je istakla da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.

„Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke, moj pokojni đed Dragan Tomić, stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak“, navela je Trivić.

 

Izvor Sputnjik, 17. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u