Hilari Klinton optužila troje predsedničkih kandidata da su Putinovi agenti

Utvrdila je da Rusija „ima mnogo sajtova i botova i drugih načina da podržavaju svog omiljenog kandidata“. Jasno je da je gađala Tulsi Gabard

Kandidat Demokratske partije na izborima za predsednika SAD 2016. – bivša državna sekretarka Hilari Klinton – optužila je za „povezanost sa Rusijom“ troje pretendenata na položaj šefa države. Naglasila je da „omiljeni kandidat Rusije“ postoji i u redovima njene Demokratske partije. Klinton nije izgovorila ime tog pretendenta, ali je izgovorila da su „Rusi bacili oko na jednu ženu koja učestvuje u prajmeriz demokrata“.

Dodala je da rade na njenom uzdizanju sa namerom da od nje naprave „kandidata treće partije“. Utvrdila je da Rusija „ima mnogo sajtova i botova i drugih načina da podržavaju svog omiljenog kandidata“. Svima je u SAD jasno da je `gađala` Tulsi Gabard koja je član Demokratske partije.

Klintonova je kao „ruskog agenta“ potpuno otvoreno označila i Džil Stajn za koju je rekla da je verovatnije da će se kandidovati nego da neće. Kako se i moglo očekivati, „maštom Vladimira Putina“ nazvala je ponovnu kandidaturu Donalda Trampa. Gabard joj, naravno, nije ostala dužna. Nazvala je Klintonovu „kraljicom među potpaljivačima ratova, oličenjem korupcije i personifikacijom truleži koja već dugo razjeda Demokratsku partiju“. Ocenila je da se protiv nje (Gabard) vodi izrežirana kampanja sračunata na uništenje njene reputacije:

„Pokušavala sam da shvatim ko iza te kampanje stoji i zašto. Sada je jasno da si sve vreme iza te kampanje stajala ti (Klintonova) i da si to radila preko svojih pomagača i moćnih saveznika u korporativnim medijima. Ti se bojiš opasnosti koju ja za tebe predstavljam“.

Još je dodala: „Sada je jasno će ovi prajmeriz biti između mene i tebe. Zato se uključi otvoreno i direktno u prajmeriz. Ne krij se kukavički iza svojih eksponenata“. Stajn je 2016. bila kandidat „zelenih“ i Klinton smatra ne samo da joj je oduzela deo glasova nego i da je njeno učešće bilo „plod ruskog mešanja“.

 

Naslovna fotografija: Win McNamee/Getty Images

 

Izvor Fakti, 19. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u