B. Obradović uleteo u Privredni sud, došlo do koškanja sa obezbeđenjem

On je novinarima rekao da je u toku pljačka novca sa njihovog računa koji im od države stiže za obavljanje političkih aktivnosti

Predsednik Dveri Boško Obradović i simpatizeri te stranke ušli su u Privredni sud u Beogradu gde je trebalo da se održi ročište po zahtevu te organizacije ali je, kako je rekao Obradović, ročište „naprasno otkazano“. Obradović je novinarima ispred zgrade suda rekao da je u toku pljačka novca sa njihovog računa koji im od države, na osnovu zakona, stiže za obavljanje političkih aktivnosti.

„Ročište je protivno zakonu otkazano i ako se ne održi biće dokaz da pravosuđem rukovodi vlast“, rekao je on. Obradović je rekao da pljačku novca sa računa Dveri sprovodi Bezbednosno-informativna agencija i sud. Posle kraće rasprave sa obezbeđenjem na ulazu zgrade, Obradović je sa delom pristalica ipak ušao u Privredni sud.

On je ušao u sudnicu gde je trebalo da se održi ročište, kako bi zatražio potvrdu da je promenjena nadležnost suda i da se predmet prebacuje u drugi sud. Obezbeđenje je Obradoviću reklo da sudija koji je zakazao ročište nije tu i nastojalo da ih ubedi da samo manji broj pristalica uđe u zgradu.

Obradović je takođe izlepio vrata kancelarije predsednika Privrednog suda nalepnicom sa natpisom Bojkot, nezadovoljan što ga nije tu zatekao i nije dobio objašnjenje zašto je ročište „naprasno“ otkazano. On je rekao da su ročište zatražili da se „zaustavi pljačka sa računa Pokreta na koji stiže budžetski novac za političke aktivnosti, koju sprovode BIA i isključeni članovi Dveri. Obradović je nalepnicu lepio više puta za redom, a obzebeđenje je odmah skidalo, sprečavajući pristalice da ih da i oni lepe.

Takođe, obezbeđenje je zaustavilo pristalice Dveri da uđu u kancelariju sa Obradovićem, kad se u jednom trenutku u nju vratio, zbog čega je došlo do međusobnog guranja sa dosta tenzija i prepirke.

„Ovo je novi korak Dveri, svaki kriminalizovani tužilac i sudija treba da se plaši jer će odgovarati po zakonu“, rekao je Obradović.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Beta/N1, 21. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u