DSS formira novi pokret za izbore

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da se radi o dosta širokom okupljanju i da je to logičan nastavak onoga što je do sada uradio za DSS

Demokratska stranka Srbije definitivno izlazi na parlamentarne izbore, a početkom novembra formiraće novi pokret koji će okupiti više lokalnih političkih organizacija, piše Blic. Novom pokretu, kako piše list, pristupiće i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, a glavne tačke okupljanja biće obračun sa partijskom državom i promena izbornog sistema kako bi građani mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, a ne preko partijskih lista.

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da se radi o dosta širokom okupljanju i da je to logičan nastavak onoga što je do sada uradio za DSS. „U situaciji kada je Kija Kockar postala politički analitičar ili kada neko pokušava da odbrani Stari most koji su Nemci sagradili 1942. godine, neko mora da napravi iskorak i to da reši. Novi pokret će okupiti značajan broj ljudi koji kao i mi misle da je potrebna potpuna promena sistema“, naveo je Jovanović. On je rekao da je građanima dosadilo da biraju između sadašnjih i budućih ministara. „Mi pokušavamo da ih ponudimo novu, treću mogućnost“, rekao je Jovanović.

Prema pisanju Blica u novom pokretu oko DSS-a biće lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić, Grupa eksperata za preporod (GEPS) Jovana Filipovića i drugi.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Blic/DSS, 22. oktobar 2019

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u