U Hrvatskoj osvanuo morbidan grafit: „Zakolji Srbina i izvadi mu organe“

„Zakolji Srbina i izvadi mu organe, jer su u kvartu mačke gladne”, stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana

U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

„Nakon što je Zadar u poslednjih 365 dana postao top tema lokalnih, nacionalnih, a od danas i svetskih medija radi nasilja, rasizma i nacionalizma, na sramotu svih nas na Bilom Brigu neko je napisao možda najdegutantniji grafit svih vremena”, piše portal Zadar njuz, a prenose beogradski mediji.

„Zakolji Srbina i izvadi mu organe, jer su u kvartu mačke gladne”, stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana.

„Lokalna vlast, konkretnije komunalna služba Grada Zadra, očigledno ovaj grafit, pored kog svakodnevno prolaze i deca koja idu u školu i iz nje se vraćaju, ne smatraju spornim”, kazao je jedan stanovnik zadarskog Bilog Briga za portal. Inače, u ponedeljak je objavljeno da su dvojica afro-američkih vojnika homoseksualaca brutalno pretučeni takođe u Zadru, u subotu u zadarskom klubu Opera, nakon što su zaplesali pred okupljenim gostima.

POLICIJA TRAGA ZA AUTOROM GRAFITA
Zadarska policija saopštila je danas da traga za autorom grafita neprimerenog sadržaja koji je osvanuo na zgradi u zadarskom naselju Bijeli Breg, a kojim se poziva na klanje i vađenje organa Srbima.

„Policija je preduzela sve mere i radnje kako bi počinitelji bili otkriveni”, rekla je za Hinu portparolka zadarske policije Ivana Grbin, a prenosi Tanjug. Dodala je da je u toku uviđaj, a o svemu su obaveštene i komunalne službe Grada Zadra.

Na grafit neprimerenog sadržaja „Zakolji Srbina, izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne!” upozorio je lokalni gradski portal Zadar njuz. Nezvanično grafit se na zgradi u naselju Bijeli Breg pojavio još u nedelju uveče. Gradski pročelnik za komunalne delatnosti Robertino Dujela potvrdio je da su primili dojavu od zadarske policije, rekavši da će komunalci već tokom poslepodneva ukloniti sporni grafit.

 

Naslovna fotografija: roughguides.com/shutterstock

 

Izvor Politika, 22. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u