Vučić: Pokažite mi nekoga kome sam obećao nezavisnost Kosova

„Ako znate nekog ko nudi nešto drugo, pokažite mi ga. A posebno mi pokažite nekoga kome sam obećao nezavisnost Kosova, njega mi pokažite!“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o nedavnom susretu koji je imao sa američkim diplomatom Ričardom Grenelom, da je imao „dobar i pozitivan razgovor“, ali nije želeo da komentariše medijske navode da je Grenel nudio značajna finansijska ulaganja u zamenu za priznanje nezavisnosti Kosova.

„A da li vi mislite da nam bilo ko nudi bilo šta drugo? Nama niko ništa ne nudi, osim da priznamo celo Kosovo. Ako znate nekog ko nudi nešto drugo, pokažite mi ga. A posebno mi pokažite nekoga kome sam obećao nezavisnost Kosova, njega mi pokažite!“, rekao je Vučić.

„TRAŽIĆU DA SE PRVO ISPITA MOJA IMOVINA“ 
Vučić je rekao da nije siguran da li će Zakon o ispitivanju porekla imovine biti usvojen do kraja godine ili u februaru iduće godine, ali da će zatražiti da bude prvi čija će imovina da bude ispitana. Rekao je da ne želi da se protumači da je taj zakon usvojen kao oruđe u izbornoj kampanji, jer „bi mnogi imali problem da dokažu odakle im imovina“, zbog čega će insistirati da se prvo ispita njegova i imovina njegove porodice.

„Da mi ispitaju sve što imam u inostranstvu, sve kuće i apartmane. Od Atine, preko Ženeve do Beča. Bilo kakve račune, moje ili članova moje prodice, i svu imovinu u zemlji. I da sa tim izađemo pred građane. Da vide da od 2008. nemam nikakvog povećanja imovine, pa ni od 2012. kada sam preuzeo odgovorne funkcije. Tada će imati smisla da se to isto traži i od drugih“, rekao je on.

Vučić je ocenio da primena tog zakona neće doneti neke naročite finansijske dobiti za budžet, ali će uneti malo više morala i pravde u politički život.

„BRINU ME NAJAVE O ZATVARANjU SRPSKIH APOTEKA NA KOSOVU“
Komentarišući stanje na Kosovu, Vučić je rekao da ga brinu napadi na srpski narod, kao i najave da se spremaju inspekcije i zatvaranje srpskih apoteka i da samo apeluje na građane srpske nacionalnosti da ostanu hladne glave na provokacije Prištine poput čestih hapšenja, sprečavanja unošenja hrane i lekova i optužbi da je birački materijal iz centralne Srbije bio zaražen nekim otrovom.

„Njima je problem to što sam odmah procenio da je to farsa. I neću popustiti iako će da izmisle da je to bio neki pesticid, jer je jasno da je sve bez veze i da je iz političkih razloga… Oni nisu svesni šta rade, jer ovo nije ni 1998. ni 1999. godina, ni 2004. ni 2008… A što se tiče njihovih političkih priča, ne mogu to više ni da slušam. Ako hoće (da razgovaraju) hoće, ako neće, onda neće, ne mogu da slušam. Jer takve političke lažove svet nije video. A na tome (navodnom trovanju) ću da insistiram do kraja. Ne znaju oni da sam ja kao pitbul, ima za godinu dana o tome da pričam u UN i da svaki put to pomenem, da se vidi da li je bilo trovanja ili nije“, rekao je on.

Vučić je rekao o opoziciji da je u poslednjih nekoliko meseci ona sa 17 odsto spala na osam odsto podrške građana i da će uskoro postati nebitno da li će uopšte učestvovati na izborima, jer za njih niko i neće glasati.

„Ljudi neće politiku ‘hapsim, bijem, ubijam, lepim nalepnice’. Jer čovek treba da bude naročito stručan da za kratko vreme izgubi više od 50 odsto glasova, a da ima tako snažnu medijsku podršku u svojim medijima“, rekao je on. Vučić je potvrdio da je u Srbiju stigao ruski raketni sistem S-400 zbog zajedničke vojne vežbe i najavio da će ga sutra obići, dok će drugi sistem Pancir, koji je Srbija naručila, obići u subotu.

„JEDINI NA BALKANU NAPREDOVALI NA DUING BIZNIS LISTI“
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija jedina zemlja Zapadnog Balkana koja je napredovala na listi Svetske banke ‘Duing biznis’.

„Sad smo na 44 mestu, verujem da ćemo iduće godine biti bolji za još četiri mesta“, rekao je Vučić. On je rekao da je „veoma srećan“ zbog napretka.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor Beta/Fonet/N1, 24. oktobar 2019.

Pratite nas na YouTube-u