N1: Dačić se rukovao sa Madurom (FOTO)

Dačić se sastao s predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom na marginama 18. samita Pokreta nesvrstanih u Bakuu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se na marginama 18. samita Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu s domaćinom Samita, predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom, kao i sa šefovima delegacija više zemalja sa kojima je razgovaraoo unapređenju bilateralnih odnosa i ulozi Pokreta nesvrstanih zemalja u savremenim medjunarodnim odnosima.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić se sastao s predsednicima Venecuele Nikolasom Madurom, Irana Hasanom Rohanijem i Kube Migelom Diasom Kanelom, kao i s članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Među šefovima delegacija sa kojima je Dačić razgovarao su i potpredsednik Indije Venkai Naidu, premijerka Bangladeša Šejk Hasina, premijer Nepala Šarma Oli, predsednik predsedništva vrhovne skupštine Demokratske Narodne Republike Koreje Čoe Riong He, predsednik Parlamenta Belorusije Vladimir Andreičenko, ministar inostranih poslova Egipta Sameh Šukri, ministar inostranih poslova Palestine Rijad Al-Malik i ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, navodi se u saopštenju. Srbija u Pokretu nesvrstanih zemalja ima status posmatrača.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

 

Izvor Beta/N1, 25. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u