Z. Ćirjaković: Prevashodni cilj BBC-ja u Srbiji je preoblikovanje svesti mlađih generacija

Čini se da je BBC na slučajnosrpskom prvenstveno usmeren na (pre)oblikovanje svesti važnog segmenta mlađe populacije

Od tvitova do kratkog teksta u kome obavljam ono što je dužan da učini svaki odgovoran novinar, ovde ukazujem šta se skriva iza žargona medijskih „evropeizatora“ i njihovog spina. Mobing autokolonijalnih snaga se nastavlja. Preneto mi je upozorenje komandantinje Bi-Bi-Si-ja na slučajnosrpskom da ću biti tužen jer navodno kaljam ugled Bi-Bi-Si-ja time što na Tviteru Bi-Bi-Si na slučajnorpskom nazivam Bi-Bi-Si na slučajnosrpskom. Slučajnosrpski je ućutkavati. Komnadantkinja Bi-Bi-Si-ja na slučajnorspkom je vrhunska novinarka i izuzetno inteligentna osoba, iako, koliko se sećam, nema završen fakultet. Nažalost, na Bi-Bi-Si (njuz-u) na slučajnosrpskom, kao i na Foks njuzu u SAD, mnogi vrhunski profesionalci služe političkim ciljevima moćnika.

Lokalne servise Bi-Bi-Si njuz finansira Forin ofis – oni su politička oružja jedne neokolonijalne politike. Informisanje je tu u službi britanskih ciljeva na Balkanu i održavanja statusa imperijalne sile. Činjenica da se drže mnogih Bi-Bi-Si standarda samo služi da kamuflira glavnu agendu. Ključ za razumevanje uloge Bi-Bi-Si (njuza) na slučajnorspskom nije Bi-Bi-Si (njuz) već platforme kao što su Vajs, Talas, Vugl, Noiz…, odakle dolazi većina kadrova. Čini se da je Bi-Bi-Si na slučajnosrpskom prvenstveno usmeren na (pre)oblikovanja svesti važnog segmenta mlađe populacije.

Da podsetim, bar deset puta sam objašnjavao da sam pojam Slučajni Srbi uveo zato što je pojam Druga Srbija izgubio svaki smisao. Em ih je Vučić podelio em su postali „prvi“ – elita koja formalno nije na vlasti, ali nam kroji sudbinu. Savršena odrednica za „drugi dolazak“ Bi-Bi-Si-ja u Srbiju.

Da predupredim teorije zavere. Bi-Bi-Si loše plaća „na lokalu“. Naravno, to je bitno iznad zarada u Srbiji, ali malo u poređenju sa „standardom“ i pretpostavkama dela javnosti. Mislim da su motivi zaposlenih jako čisti, čak i ako su (kao bar jedan od njih) goli karijeristi i oportunisti. Pri tome, prilično sam siguran da komandanti „domaćih“ neokolonijalnih transmisija, kao što su N1 i tabloidna kolekcija štampanih i internet medija, zarađuju najmanje deset puta više nego komandantkinja Bi-Bi-Si-ja na slučajnosrpskom. Nemojte biti Kišjuhas, koji sudi o motivima neistomišljenika – nije sve u parama ni za pare.

I, za kraj, sa relativno malim budžetom, Bi-Bi-Si na slučajnosrpskom odlično obavlja „posao“ kanalisanja mozgova kandidata za buduće lidere i druge krojače srpskih sudbina. Uticaj na studente fakulteta na kojima raste broj profesora koji predaju „autošovinističke nauke“ je zadovoljavajući. Devetka. Dakle, gospođo draga, da li sam zaslužio tužbu? Koliko Vašeg iživljavanja zaslužuje neko ko slobodno i odgovorno misli svojom glavom – o svemu, pa i o Bi-Bi-Si-ju na slučajnosrpskom?

 

Autor Zoran Ćirjaković

 

Izvor nepismenidjavoljiadvokat.blogspot.com, 28. oktobar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u