Amerikanci tvrde: Sahranili smo El Bagdadija u moru

Načelnik Združenog štaba američke armije Mark Mili izjavio je da SAD imaju video-materijal i fotografije tela El Bagdadija

Telo El Bagdadija je sahranjeno u moru, kao što je bio slučaj i posle ubistva vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, javio je Ej-Bi-Si. Načelnik Združenog štaba američke armije Mark Mili izjavio je da SAD imaju video-materijal i fotografije tela El Bagdadija, vođe Islamske države koji je ubijen u vojnoj operaciji u Siriji.

„Ipak, nećemo ih objaviti u ovom trenutku“, rekao je Mili. On je istakao i da su dve osobe uhapšene u vojnoj akciji prilikom koje je ubijen El Bagdadi, i da se nalaze na bezbednoj lokaciji, u američkom pritvoru. Telo El Bagdadija je sahranjeno u moru kao što je bio slučaj i posle ubistva vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, javio je Ej-Bi-Si pozivajući se na tvrdnje tri zvaničnika.

SAD su želele da izbegnu da grob El Bagdadija na kopnu postane svetilište za pristalice Islamske države. Istovremeno, neimenovani zvaničnik Stejt departmenta rekao je da je posle ubistva El Bagdadija likvidiran i drugi čovek Islamske države, Abu el Hasan el Muhadžir. To se dogodilo u zajedničkoj akciji kurdskih i američkih trupa, takođe na severu Sirije.

 

Naslovna fotografija: FoxNews

 

Izvor Ej-Bi-Si/RTS, 29. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u