Direktor Memorijalnog centra u Srebrenici: Jasenovac je četnička izmišljotina

„Časni Bošnjaci iz Handžar divizije su propustili šansu da reše četnike, zato nam je to ostavljeno u amanet“, dodaje on

Emir Suljagić, novi direktor Memorijalnog centra Potočari, ponovo je skandalizovao javnost svojim tvitom u kojem tvrdi da je „Jasenovac četnička izmišljotina“. Suljagić je napisao:

– Jasenovac je četnička izmišljotina. Časni bošnjaci iz Handžar divizije su propustili šansu da reše četnike, zato nam je to ostavljeno u amanet – napisao je Suljagić.

Suljagić je inače poznat po skandaloznim izjavama. Tako je pre par godina, kad je bio lider probošnjačke “Koalicije Prvi mart”, uporedio Republiku Srpsku sa nacističkim Vermahtom i zapretio je da će osloboditi „okupirani deo teritorije“, kako je nazvao RS.

On je na mesto direktora Memorijalnog centra u Potočarima došao s mesta dekana Fakulteta menadžmenta i javne uprave na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Kaže da ga za Potočare i Srebrenicu vežu emocije, jer su u Memorijalnom centru ukopani njegov otac i brat.

„Čitav život sam posvetio Srebrenici, vezan sam za nju, i kad mi je ponuđeno da budem direktor to sam prihvatio bez imalo razmišljanja“, pojašnjava Suljagić.

 

Izvor Srbin.info, 30. oktobar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u