Evroliga tražila „Noć veštica“, Zvezda odgovorila slavljenjem Svetog Luke i Svetog Petra Cetinjskog

Rukovodstvo Evrolige pozvalo je učesnike da pred utakmice obeleže „Noć veštica“, na šta je Crvena zvezda imala adekvatan odgovor

Crvena zvezda je prihvatila da napravi svečarsku atmosferu i na terenu i na tribinama, ali na svoj – srpski način. Umjesto „Noći vještica“, crveno-bijeli su organizovali program posvećen srpskoj tradiciji. Prisutni su bili trubači, kao i duhovna i etno muzika. Rukovodstvo elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, Evrolige, pozvalo je učesnike da pred utakmice obilježe „Noć vještica“, na šta su Crvena zvezda i Delije imali adekvatan odgovor.

Evroliga je predložila da se priredi maskiranje, pri čemu bi 6 košarkaša trebalo da imaju maske, uz preporuku da se „žurka“ preseli na tribine. Crvena zvezda je prihvatila da napravi svečarsku atmosferu i na terenu i na tribinama, ali na svoj – srpski način. Umjesto „Noći vještica“, crveno-bijeli su organizovali program posvećen srpskoj tradiciji. Prisutni su bili trubači, kao i duhovna i etno muzika.

A Delije su poslale veličanstvenu poruku Evroligi. Razvili su krst preko čitave tribine i poručili: „Ovim pobjeđuj“! I, pobjeda Crvene zvezde je došla, kao kruna veličanstvenog, višesatnog programa u „Pioniru“.

 

Naslovna fotografija: KK Crvena zvezda

 

Izvor IN4S, 01. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u