Pacoli poručio Vučiću o koje tri stvari Priština neće pregovarati

„Vučiću, imate samo jednu šansu – da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad“, poručio je Pacoli

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kako je naveo – nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za televiziju „Fejs“ iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku. „Vučiću, imate samo jednu šansu – da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše“, kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija „nemoguća i vrlo opasna“. Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura. „Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet, šest godina bismo mogli da zaposlimo 300.000 ljudi“, objasnio je Pacoli.

 

Izvor Sputnjik, 03. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u