Dačić: Nisam glup da sam sebe skinem sa vlasti

On je odbacio navode medija da je u kontaktu sa liderom PSG Sergejem Trifunovićem sa kojim navodno pregovara o formiranju vlasti

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da se saradnja Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) zasniva na saglasnosti oko kljulčnih političkih ciljeva a da je sve drugo stvar međustranačkih odnosa i odbacio navode da je u kontaktu sa liderom PSG Sergejem Trifunovićem.

„Nikada ne smemo dozvoliti da to (međustranački odnosi) narušava ono što radimo u interesu države. Mislim da nije dobro što su napadi na mene počeli u toku sednice Saveta bezbednosti UN, dok sam govorio o Kosovu i svađao se sa (ambasadorkom Kosova u SAD) Vljorom Čitaku”, rekao je Dačić na pitanje o odnosima unutar vladajuće koalicije o čemu će biti reči i na današnjem Predsedništvu SNS.

Dačić je odbacio navode medija da je u kontaktu sa liderom PSG Sergejem Trifunovićem sa kojim navodno pregovara o formiranju vlasti. „Zašto bih ja zvao jednog Sergeja Trifunovića i nešto mu govorio ili da dilujem sa nekim da bih sam sebe skinuo sa vlasti. Ja ću sam sebe da skinem sa vlasti da bih se udružio sa Đilasom – koji nikad neće doći na vlast. Pa nisam baš toliko glup. Nemojte da mislite to”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da „svaka stranka, kao što je rekao i predsednik Srbije Aleksnadar Vučić ima svoju politiku i želi da se obraća svojim biračima i stabilizuje svoje briačko telo da jasno predstavi za koga treba da se glasa, ali da to ne treba i neće da ugrožava nacionalne interese”, prenosi Beta.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo spoljnih poslova 

 

Izvor Politika, 04. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u