Erdogan: Razgovaraću sa Putinom o rusko-turskom sporazumu

„Isteklo je 150 časova predviđenih sporazumom sa Rusijom, ali teroristi nisu napustili ovu zonu. Razgovaraću sa Putinom o tome“, rekao je on

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom namerava da razgovara o realizaciji rusko-turskog memoranduma o Siriji.

„Isteklo je 150 časova predviđenih sporazumom sa Ruskom Federacijom, ali teroristi nisu napustili ovu zonu. Oni i dalje napadaju, (opoziciona) Sirijska nacionalna armija im odgovara. Danas imaju 11 mrtvih. Da li treba da ćutimo? Naravno, mi ćemo odgovarati i uspešno završiti ovo… Nameravam da razgovaram o ovom problemu sa (predsednikom Rusije Vladimirom) Putinom“, rekao je Erdogan novinarima.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, 22. oktobra su posle šestočasovnih pregovora potpisali memorandum o razumevanju u deset tačaka. U njemu se, između ostalog, govori da se od 12 časova 23. oktobra 2019. na sirijsku stranu sirijsko-turske granice izvan zone turske operacije „Izvor mira“ uvode jedinice ruske vojne policije i sirijske pogranične službe.

 

Naslovna fotografija: Trend.az

 

Izvor Sputnjik, 07. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u