Nastavnica podgoričke gimnazije: Jedem svakog drugog ili trećeg dana, plata mi je 47 evra

„Večeras ću imati prvi obrok posle 2 dana. Iako gladujem, jer mi je plata 47 evra, redovno obavljam svoje dužnosti“, napisala je nastavnica

Izgleda da „balkanski ekonomski tigar“, sa najvećom slašću proždire – vlastite građane. Sinoć se Fejsbuk zajednica „lidera u regionu“ mogla po stoti put uvjeriti kakav je odnos države Crne Gore prema prosvjeti i prosvjetnim radnicima. I to, sudeći po brojnim komentarima – onim najboljim.

Naime, profesorica podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović, Jasminka Milošević, napisala je sinoć objavu sljedeće sadržine: „Večeras ću imati prvi obrok posle 2 dana. Iako gladujem, jer mi je plata 47 evra, ja redovno obavljam svoje dužnosti, čak i one na Fejsbuku. Ne govorim ovo da bi me neko sažaljevao, takve šaljem đe im je mjesto. Samo iznosim stanje stvari. Jedem svakog drugog ili trećeg dana.“

Fejsbuk zajednica burno je reagovala na objavu. Zgrožena situacijom u kojoj se našla ova prosvjetna radnica, kao i stanjem stvari u crnogorskom društvu, Bojana Jokić je napisala:

„Kapljo vode Crna Goro, prosvetni radnici ti gladuju! Profesorica filozofije koja predaje u gimnaziji Slobodan Škerović u Podgorici gladuje, izvršitelji skidaju plate i prinudno naplaćuju dugovanja, protivpravno! Ne ostavljaju ljudima ni za koru hleba! Dijelite ovo neka svi vide lidere u regionu!“. I Nina Kairos, budući i sama prosvjetni radnik, sa posebnom emocijom prokomentarisala je ovu situaciju:

„Duboko sam tužna i beskrajno bijesna. Profesorica podgoričke gimnazije, Jasminka Milošević, napisala je u svojoj fb objavi da večeras prvi obrok ima nakon 2 dana. Živi od plate koja je punih 47 evra. Obično ima priliku da jede drugog, trećeg dana.

Bez ikakvog daljeg objašnjavanja zašto je to tako i kako je to moguće, jedino što imam da kažem je da osjećam krajnji prezir i potpuno gađenje prema bilo kakvoj formi naše političke i svake druge zbilje. Biti odličan profesor, pregalac i čovjek koji se trudi i čekati na reciprocitet, zaista, jeste misao s one strane zdravog razuma.“.

 

Naslovna fotografija: Fejsbuk

 

Izvor IN4S, 08. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u