Proamerička opozicija u Boliviji ofarbala i ošišala gradonačelnicu (VIDEO)

Gradonačelnica grada Vinta Patrisija Arće, nije uspela da umakne razjarenim antivladinim demonstrantima

Desetine hiljada ljudi preplavilo je noćas ulice La Paza, prestonice Bolivije, gde su se oštro sukobile pristalice aktuelnog predsednika i njegovi protivnici koji sumnjaju u zakonitost Moralesove pobede na nedavnim izborima. U gradu Vintu, opozicione snage su napale gradonačelnicu.

Gradonačelnica grada Vinta Patrisija Arće, politički bliska predsedniku Evu Moralesu, nije uspela da umakne razjarenim antivladinim demonstrantima. Uhvatili su je prilikom pokušaja bekstva iz Gradske skupštine, na silu su je izvukli napolje bosu, celu su je polili crvenom bojom i zatim joj odsekli kosu.

 

„Uz mene je istina i ne bojim se da kažem svoju istinu. Živim u slobodnoj državi i nećete me ućutkati. Ako me želite mrtvu, ubijte me. I sada kao nekad, kažem, daću život za naš pokret za promene“, rekla je gradonačelnica Vinta.

Opozicija tvrdi da je Morales pokrao glasove na nedavnim predsedničkim izborima i oglušio se o rezultate referenduma održanog pre tri godine, kada su građani glasali da šef države vlada najviše dva mandata. To je dovelo do izlivanja besa širom Bolivije. U sukobima sa snagama reda život je izgubio jedan mladić, a povređeno je na desetine ljudi.

 

Naslovna fotografija: GlobalNews

 

Izvor RTS, 08. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u