Bivši predsednik Brazila Lula da Silva pušten iz zatvora

Nijedan građanin ne može da bude u zatvoru dok na svoju presudu ne iskoristi sve mogućnosti žalbi višim sudskim instancama, navodi AP

Bivši brazilski predsednik Luis Inasio Lula da Silva pušten je danas iz zatvora, u kojem je bio od aprila 2018. godine. Brazilski sud je naredio da Da Silva bude pušten iz zatvora nakon odluke Vrhovnog suda da nijedan građanin ne može da bude u zatvoru dok na svoju presudu ne iskoristi sve mogućnosti žalbi višim sudskim instancama, javio je AP.

Američka agencija podseća da se i dalje procesuira Da Silvina žalba na presudu koja ga je dovela do stavljanja iza rešetaka, a koja se odnosi na besplatno obnavljanje njegovog apartmana na plaži u državi Sao Paulo u sklopu mita. Da Silva je posle izlaska iz federalne policijske zgrade u Kuritibi poljubio svoju devojku i pozdravio više stotina okupljenih koji su došli da mu iskažu podršku, dodaje Asošiejted pres. AP dodaje i da je na predsedničkim izborima 2018. Da Silva koji je bio predsednik od 2003. do 2010. važio za favorita, ali da ga je pomenuta presuda omela da se kandiduje.

 

Izvor Tanjug/NSPM, 09. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u