Hilari Klinton o novoj kandidaturi: Nikad ne reci nikad

Prema njenim rečima, „pod ogromnim je pritiskom“, jer mnogo, mnogo ljudi želi da razmisli o tome

Hilari Klinton rekla je da je „pod ogromnim pritiskom“ da izazove američkog predsednika Donalda Trampa na predsedničkim izborima sledeće godine. Hilari Klinton (72) rekla je da „sve vreme“ razmišlja kakva bi predsednica bila da je 2016. godine pobedila Trampa, šta bi uradila drugačije i šta misli da bi to značilo za SAD i svet.

Kao što kažem, nikada, nikada, nikada ne reci nikada“, rekla je Klintonova na insistiranje novinarke Bi-Bi-Sija da kaže hoće li se u poslednjem trenutku uključiti u izbornu trku.

Prema njenim rečima, pod ogromnim je pritiskom, jer „mnogo, mnogo ljudi“ želi da razmisli o tome, ali joj to trenutno „apsolutno nije u planu“. Klinton nije precizirala ko je vršio pritisak na nju da se po treći put kandiduje za Belu kuću, prenosi Bi-Bi-Si.

Sedamnaest demokrata se već bori da predvodi tu stranku 2020. godine. Klinton kaže i da će onaj ko pobedi na izborima sledeći put imati veliki zadatak da pokuša da popravi „sve što je pokvareno“. Bivša kandidatkinja za demokratsku predsednicu Hilari Klinton je na prošlim izborima za presednika 2016. godine izgubila od republikanskog kandidata Donalda Trampa.

 

Izvor Tanjug/RTS, 13. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u