Vučić demantovao sukob sa Stefanovićem

Dodao je da „ako je počinio bilo kakav kriminal Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović” oni koji to tvrde treba da podnesu krivičnu prijavu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode nekih medija da je afera oko trgovine oružjem u stvari njegov obračun sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. On je danas odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Beograda na vodi rekao da je on teško optužio oca Nebojše Stefanovića kada je rekao da je zaposlen u GIM-u jer je tako pogrešno mislio, ali da mu je Stefanović potvrdio da Branko Stefanović tamo nije ni zaposlen.

Čelnicima Saveza za Srbiju nekoliko puta je rekao da „prestanu da lažu” i poručio da se odluče da li je „veliki kriminal ili stranački obračun”.

„Kako vas nije sramota da govorite da je u pitanju kriminal, što lažete narod, ako se mi u stranci obračunavamo, što ste ubedili narod da je ovo veliki kriminal, kako vas nije sramota da lažete, kad sami kažete da je interni partijski obračun jer bih ja da evropeizujem stranku, što ste lagali da smo svi u kriminalu, kako je moguće da to govorite”, rekao je Vučić i istakao da opozicija „laže svaki dan po ceo dan”.

„Opet pitam je li bio kriminal ili stranački obračun. Ili su kreteni ili lažovi, trećeg nema”, rekao je predsednik Srbije. Dodao je da „ako je počinio bilo kakav kriminal Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović” oni koji to tvrde treba da podnesu krivičnu prijavu.

Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posetio Krušik u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gde je bio tada Branko Stefanović „ jer mu nije ni otac ni majka”. Za uzbunjivača iz Valjeva Aleksandra Obradovića rekao je da nije pravi uzbunjivač, da ga je majka zaposlila u Krušiku a onda kad je smenjena prešla je u konkurentsku firmu, a on je svoja saznanja izneo „stranoj državi”.

„Što ste urušavali našu namensku, što niste rekli da isti program kao Krušik imaju i dve bugarske fabrike koje prodaju mine i granate pa ste hteli da oni prodaju, a Krušik da propadne”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da opozicija pokušava da prikrije svoje afere i dodao da će pravi uzbunjivač, Lazar Lešnjak koji je otkrio afere predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća biti zaštićen, jer je svedok najtežih krivičnih dela, prenosi Beta.

U ZAGREB NE IDEM DA NE BIH URUŠAVAO ODNOSE SA HRVATSKOM
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Zagreb na kongres Evropske narodne partije ne ide jer ne želi da urušava odnose sa Hrvatskom.

„Da idem da urušavam odnose neću, iako bih bez muke odgovorio na provokacije. Da im se dodvoravam još manje vidim smisao”, rekao je Vučić na otvaranju dela novog Bulevara Vudroa Vilsona, Ulice Nikolaja Kravcova i novog Beogradskog parka u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Rekao je da ne vidi strateške ni racionalne razloge za sukob sa Hrvatima, ali da odnos dve države mora da bude zasnovan na partnerskim odnosima. „To što napadaju mene, hvala im, da narod vidi koliko je dobrih stvari urađeno”, rekao je Vučić.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Izvor Politika, 15. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u