Škoro: Netačno preneta moja izjava o Jasenovcu

Hrvatski kandidat za predsednika tvrdi da je izjavio „da će prekopati sve arhive”, a ne „da će prekopati Jasenovac”

Nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro kaže da je izjavio „da će prekopati sve arhive”, a ne „da će prekopati Jasenovac”, kako su objavili mediji u subotu.

„Ono što se dogodilo proteklih dana jeste da su odsečene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dete. Ako poslušate tu vest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide reč ‘Jasenovac’. Toliko hrvatskog jezika znamo svi”, kazao je hrvatski pevač, a preneo hrvatski „Dnevnik”.

Dodao je da kao naučnik odgovorno tvrdi da treba prekopati sve arhive, da ih treba učiniti dostupnim i na naučni način otkriti istinu koja će nas odvesti u bolju budućnost. On je dodao da misli da je osnivanje međunarodne komisije najbolja stvar koja se može dogoditi i istakao da mu je drago da je to predlagala i aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Samo je pitanje je li to učinjeno ili ne. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime“, kazao je Škoro, prenosi Tanjug.

Hrvatski mediji su u subotu preneli da na snimku koji je objavljen na Fejsbuku Škoro tokom jednog predizbornog skupa pristalicama poručuje da će „prekopati Jasenovac” i da se ne plaši da govori o ustaškom pozdravu „za dom spremni”, pod kojim se borio i njegov pradeda. „Ako treba, prekopaćemo sve”, poručio je Škoro prema onom što su preneli mediji u Hrvatskoj.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub 

 

Izvor Politika, 17. novembar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u